Pokličite nas

+386 (0)40 730 556

Pišite nam

info@parketarstvo-mijatovic.si

Storitev

Obnova parketa

Obnova parketa, izvajano s strani Parketarstva Mijatović, je temeljit postopek, ki vključuje skrbno obdelavo in restavracijo obstoječega parketa. To je ključnega pomena za podaljšanje življenjske dobe in ohranjanje lepote teh dragocenih talnih oblog. Spodaj je obsežnejši opis postopka obnavljanja parketa, ki ga izvajajo strokovnjaki pri Parketarstvu Mijatović:

1. Priprava prostora:
Pred začetkom obnove parketa se prostor temeljito pripravi. Vsi predmeti in pohištvo se odstranijo iz prostora, da se omogoči neoviran dostop do talnih oblog. Okolica se ustrezno zaščiti pred prahom in kontaminacijo.

2. Ocena stanja parketa:
Strokovnjaki podjetja Parketarstvo Mijatović natančno ocenijo stanje obstoječega parketa. To vključuje preverjanje morebitnih poškodb, obrabe, prask in madežev. Na podlagi te ocene se določi potrebno obseg obnavljanja.

3. Grobo brušenje:
Prvi korak v postopku obnove je grobo brušenje parketa. S tem se odstrani zgornja plast parketa, ki vsebuje obrabo in poškodbe. To omogoča pripravo površine za nadaljnjo obdelavo.

4. Poliranje robov:
Po grobem brušenju se pozornost usmeri k robovom prostora, kjer je težje doseči z glavno brušilko. Ročno poliranje robov zagotavlja enakomeren videz parketa.

5. Fino brušenje:
Po grobem brušenju sledi fino brušenje, ki ustvari gladko in enakomerno površino parketa. S tem se odstranijo sledi grobe obdelave in pripravi parket za nadaljnjo obdelavo.

6. Popravilo poškodb:
Med postopkom obnove se morebitne poškodbe ali nepravilnosti v parketu popravijo. To vključuje zamenjavo posameznih parketnih elementov, če je to potrebno.

7. Poliranje:
Po brušenju je parket pripravljen za poliranje, ki mu povrne naravni sijaj. Poliranje poudari edinstveno teksturo lesa in doda estetsko vrednost.

8. Odstranjevanje prahu:
Po končanem brušenju in poliranju se izvede temeljito čiščenje prostora, da se odstrani ves prah in odpadki, ki so nastali med postopkom.

9. Zaključna obdelava:
Na koncu se izvede zaključna obdelava parketa, ki vključuje lakiranje ali oljenje, odvisno od želja stranke. Ta korak ne le ščiti parket pred obrabo, temveč tudi poudari njegovo naravno barvo in teksturo.

Obnova parketa podjetja Parketarstvo Mijatović je premišljen postopek, ki povrne starim in utrujenim talnim oblogam njihov nekdanji sijaj. S svojo izkušenostjo in zavezanostjo kakovosti je Parketarstvo Mijatović prava izbira za ohranjanje in obnovo parketa v vašem domu ali poslovnem prostoru. Rezultat je obnovljena talna površina, ki je bolj sijajna in privlačna kot kdajkoli prej, hkrati pa se podaljša njena življenjska doba.

Projekti & Galerija

Vabimo vas, da si ogledate našo galerijo končanih projektov, ki pričajo o naši predanosti kakovosti in estetiki. Vsak projekt je edinstven, a vsak izmed njih odraža našo strast do ustvarjanja popolnih talnih površin. V galeriji boste našli raznolike primere našega dela, vključno s čudovito položenimi parketi, sodobnimi vinili, elegantnimi laminati in še več. Prepustite se navdihu in nas kontaktirajte, da vam pomagamo uresničiti svoje talne sanje.

Parketarstvo Mijatović
Nikola Mijatović S.P.

Kontakt

NA VOLJO VSE DNI V TEDNU!

Pokličite nas na telefon ali nam pošljite povpraševanje.

© 2023 Created by Jadan.si