Pokličite nas

+386 (0)40 730 556

Pišite nam

info@parketarstvo-mijatovic.si

Storitev

Lakiranje in oljenje parketa

Lakiranje in oljenje sta dve ključni zaključni obdelavi parketa, ki ju izvaja Parketarstvo Mijatović. Ti postopki niso le zaščitni sloji za parket, ampak tudi način, kako poudariti njegovo naravno lepoto in trpežnost. Spodaj je obsežnejši opis o lakiranju in oljenju parketa, kot ju izvajajo strokovnjaki pri Parketarstvu Mijatović:

Lakiranje parketa:

  1. Priprava parketa: Pred lakiranjem je parket potrebno pripraviti. To vključuje temeljito čiščenje površine, da se odstranijo vsi ostanki prahu in umazanije. Zagotoviti je treba, da je parket suh in brez madežev.

  2. Nanašanje laka: Strokovnjaki pri Parketarstvu Mijatović uporabljajo visokokakovosten lak, ki je trpežen in odporen na obrabo. Lak se enakomerno nanaša na parket s posebnimi valjčki ali čopiči. Več plasti laka se lahko nanese, odvisno od želja stranke in potreb.

  3. Sušenje in brušenje: Po nanosu laka se parket suši v posebnem okolju, ki zagotavlja enakomerno sušenje. Po sušenju se lahko izvede fino brušenje, da se zagotovi gladka površina.

  4. Zaključek: Lakiran parket dobi sijajno in trpežno površino, ki ščiti les pred praskami, obrabo in madeži. Ta zaključna obdelava tudi poudari naravno barvo in teksturo lesa.

Oljenje parketa:

  1. Priprava parketa: Enako kot pri lakiranju se parket najprej pripravi s temeljitim čiščenjem in sušenjem. Oljenje zahteva povsem suho površino.

  2. Nanašanje olja: Olje se nanese na parket s posebnimi aplikatorji. To omogoča, da se olje enakomerno vpije v les, kar poudari njegovo naravno strukturo. Olje ima tudi zaščitni učinek.

  3. Sušenje in utrjevanje: Olje se nato suši in utrjuje na parketu. Ta proces lahko traja nekaj dni, medtem ko olje prodre v les in ustvari zaščitni sloj.

  4. Zaključek: Oljen parket dobi naraven videz in matiran sijaj, ki ohranja teksturo lesa. To je odlična izbira za tiste, ki si želijo bolj naraven in ekološki zaključek za svoj parket.

Lakiranje in oljenje sta zaključni obdelavi, ki dodata ne samo zaščito, ampak tudi estetsko vrednost parketu. Parketarstvo Mijatović uporablja visokokakovostne materiale in tehniko, ki zagotavlja dolgotrajno obstojnost in lepoto vašega parketa. S svojimi izkušnjami in strokovnostjo so strokovnjaki pri Parketarstvu Mijatović prava izbira za obdelavo vašega parketa, ne glede na to, ali se odločite za lakiranje ali oljenje.

Projekti & Galerija

Vabimo vas, da si ogledate našo galerijo končanih projektov, ki pričajo o naši predanosti kakovosti in estetiki. Vsak projekt je edinstven, a vsak izmed njih odraža našo strast do ustvarjanja popolnih talnih površin. V galeriji boste našli raznolike primere našega dela, vključno s čudovito položenimi parketi, sodobnimi vinili, elegantnimi laminati in še več. Prepustite se navdihu in nas kontaktirajte, da vam pomagamo uresničiti svoje talne sanje.

Parketarstvo Mijatović
Nikola Mijatović S.P.

Kontakt

NA VOLJO VSE DNI V TEDNU!

Pokličite nas na telefon ali nam pošljite povpraševanje.

© 2023 Created by Jadan.si