Pokličite nas

+386 (0)40 730 556

Pišite nam

info@parketarstvo-mijatovic.si

Storitev

Brušenje parketa

Brušenje parketa, ki ga izvaja Parketarstvo Mijatović, je več kot le postopek obnove talnih oblog – je umetnost, ki zahteva izjemno strokovnost, pozornost do detajlov in vrhunsko opremo. Ta postopek je ključnega pomena za ohranjanje in obnovo naravne lepote parketa ter za podaljšanje njegove življenjske dobe. Spodaj je obsežnejši opis brušenja parketa, ki ga strokovnjaki pri Parketarstvu Mijatović izvajajo z največjo skrbnostjo:

1. Priprava prostora:
Začetni korak je skrbna priprava prostora. Vsi predmeti in pohištvo se odstranijo iz prostora, da se omogoči neoviran dostop do talnih oblog. Okolica se zaščiti pred prašenjem in kontaminacijo, kar je ključno za varnost in čistočo.

2. Grobo brušenje:
Postopek se začne z grobim brušenjem, kjer se odstrani zgornji sloj parketa, ki vsebuje obrabo, praske in madeže. Uporablja se posebna brušilka, ki omogoča enakomerno odstranjevanje stare zaščite.

3. Poliranje robov:
Po grobem brušenju se pozornost usmeri k robovom prostora, kjer je težje doseči z glavno brušilko. Ročno poliranje robov je ključnega pomena za enakomeren videz parketa po celotnem prostoru.

4. Fino brušenje:
Po grobem brušenju sledi fino brušenje, ki zagotovi gladko in enakomerno površino parketa. S tem se odstranijo sledi grobe brušenja in pripravi parket za nadaljnjo obdelavo.

5. Popravilo poškodb:
Med brušenjem lahko pridejo na dan skrite poškodbe ali nepravilnosti v parketu. Strokovnjaki pri Parketarstvu Mijatović se ukvarjajo tudi s popravilom teh poškodb, če je to potrebno.

6. Poliranje:
Po brušenju je parket pripravljen za poliranje, ki mu povrne naravni sijaj. Poliranje poudari edinstveno teksturo lesa in doda estetsko vrednost.

7. Odstranjevanje prahu:
Po končanem brušenju in poliranju sledi temeljito čiščenje prostora, da se odstrani ves prah in odpadki, ki so nastali med postopkom.

8. Zaključna obdelava:
Na koncu se izvede zaključna obdelava parketa, ki vključuje lakiranje ali oljenje, odvisno od želja stranke. Ta korak ne le ščiti parket pred obrabo, temveč tudi poudari njegovo naravno barvo in teksturo.

Brušenje parketa podjetja Parketarstvo Mijatović je pravzaprav umetniško delo, ki združuje tehnično strokovnost z estetiko naravnega lesa. Rezultat je obnovljena talna površina, ki je bolj sijajna in privlačna kot kdajkoli prej. S svojo izkušenostjo in zavezanostjo kakovosti je Parketarstvo Mijatović prava izbira za obnovo parketa v vašem domu ali poslovnem prostoru.

Projekti & Galerija

Vabimo vas, da si ogledate našo galerijo končanih projektov, ki pričajo o naši predanosti kakovosti in estetiki. Vsak projekt je edinstven, a vsak izmed njih odraža našo strast do ustvarjanja popolnih talnih površin. V galeriji boste našli raznolike primere našega dela, vključno s čudovito položenimi parketi, sodobnimi vinili, elegantnimi laminati in še več. Prepustite se navdihu in nas kontaktirajte, da vam pomagamo uresničiti svoje talne sanje.

Parketarstvo Mijatović
Nikola Mijatović S.P.

Kontakt

NA VOLJO VSE DNI V TEDNU!

Pokličite nas na telefon ali nam pošljite povpraševanje.

© 2023 Created by Jadan.si